Можуть знести: львів'ян закликали не купувати нерухомість на Варшавській

Львів’ян застерігають від купівлі нерухомості на Варшавській

Львів’ян застерігають від купівлі нерухомості на Варшавській Фото: facebook.com/lvivmistobud

Події
17 листопада 2021 16:45

Львів’ян застерігають від купівлі нерухомості у недобросовісних забудовників. Одну з таких будов виявили на Варашвській, 157. Забудовника оштрафували та призупинили там роботи.

На вулиці Варшавській, 157 замість індивідуального житла виявили будівництво багатоквартирного будинку. Відтак після перевірки об’єкта інспекція державного архітектурно-будівельного контролю склала протокол про адміністративне правопорушення, а також винесла припис про зупинення будь-яких підготовчих та будівельних робіт.

Львів’ян застерігають від купівлі нерухомості у недобросовісних забудовниківЛьвів’ян застерігають від купівлі нерухомості у недобросовісних забудовників Фото: facebook.com/lvivmistobud

Як повідомили департаменті містобудування, історія розпочалася 27 жовтня 2017 року. Тоді власник на підставі будівельного паспорта пішов отримувати дозволи на реконструкцію індивідуального житлового будинку. Він пішов у Державну архітектурно-будівельну інспекцію області, яку уряд уже ліквідував як один із найкорумпованіших органів. Там не мали повноважень роздавати такі дозволи, але дали.

Згідно з законом, індивідуальне будівництво – це коли не вище за два поверхи (без урахування мансардного поверху) і з площею до 500 квадратних метрів. Натомість на Варшавській, 157 уже є п’ять поверхів із цоколем і мансардою, без дозвільних документів на право виконання будівельних робіт. Також забудовник не має земельної ділянки на праві власності (оренда, суперфіція), як того вимагає закон.

Львів’ян застерігають від купівлі нерухомості у недобросовісних забудовниківЛьвів’ян застерігають від купівлі нерухомості у недобросовісних забудовників Фото: facebook.com/lvivmistobud

«Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові за результатами перевірки цього місяця склала протокол про адміністративне правопорушення, також винесено припис про зупинення будь-яких підготовчих та будівельних робіт. Тепер забудовник з Варшавської має заплатити штраф. Щодо фізичних осіб максимальна сума – 25 тисяч гривень. Окрім цього, упродовж двох місяців він повинен або знести збудоване, або отримати всі потрібні дозвільні документи на побудову багатоквартирного житла», – зазначили у департаменті містобудування.

Нагадаємо, що Львівська міська рада оновила перелік незаконних будов на території міста. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах