Пішохід заплатить штраф водію, який збив його на переході у Львові

Пішохід заплатить штраф водію автомобіля, який його збив

Пішохід заплатить штраф водію автомобіля, який його збив Фото: iStock

Події
23 листопада 2021 12:41

Пішохід заплатить штраф водію автомобіля, який збив його на пішохідному переході у Львові. Чоловік був п’яний і переходив дорогу на червоний сигнал світлофора.

Дрогобицький міський районний суд Львівщини зобов’язав пішохода виплатити водію 44 тисячі гривень. Як вказано у рішенні суду, аварія трапилась ще 19 грудня 2020 року на вулиці Науковій неподалік будинку №44. Чоловік у нетверезому стані переходив дорогу на пішохідному переході на заборонений сигнал світлофора, коли його збив BMW. Внаслідок зіткнення автомобіль отримав пошкодження на загальну суму 36 тисяч гривень, пише zaxid.net.

У лютому 2021 року Франківський райсуд Львова визнав пішохода, який працював вантажником на оптовому ринку «Шувар», винним у вчиненні ДТП, оскільки він порушив правила дорожнього руху.

Водій BMW звернувся до суду з позовом, щоб винуватець аварії заплатив за шкоду: 36 тисяч гривень матеріальної шкоди, 3 тисячі гривень на проведення експертизи та 5 тисяч гривень витрат на правничу допомогу. Загалом йдеться про 44 тисячі. Справу розглядав Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини, оскільки у цьому районі офіційно зареєстрований винуватець ДТП.

Суддя задовольнила позов водія та зобов’язала пішохода виплатити йому 44 тисячі гривень. На рішення суду ще може бути подана апеляція.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах