Мешканця Яворова затримали за підробку Covid-сертифікатів

Мешканця Яворова затримали за підробку Covid-сертифікатів

Мешканця Яворова затримали за підробку Covid-сертифікатів Фото: lviv.gp.gov.ua

Події
23 листопада 2021 17:55

Правоохоронці викрили 31-річного мешканця Яворова, який друкував у себе вдома підроблені Covid-сертифікати. Підробки зловмисник продавав міжнародним перевізникам по тисячі гривень за штуку, а ті перепродували їх пасажирам автобусів.

Як повідомила пресслужба Прокуратури Львівської області, у вівторок, 23 листопада, під час обшуків у квартирі підозрюваного правоохоронці знайшли печатки з іменами лікарів та медичних установ, кілька десятків свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу, а також порожні бланки.

Правоохоронці встановили, що зловмисник в основному надавав свої послуги міжнародним перевізникам. Підроблені сертифікати про вакцинації від коронавірусу він збував перевізникам, а ті перепродували підроблені документи заробітчанам.

Мешканця Яворова затримали за підробку Covid-сертифікатівМешканця Яворова затримали за підробку Covid-сертифікатів Фото: lviv.gp.gov.ua

За один сovid-сертифікат чоловік брав із клієнта тисячу гривень. Скільки на підробках встиг заробити шахрай, правоохоронці не повідомляюють, але на фото оприлюдненому прокуратурою, можна нарахувати щонайменше 25 готових сертифікатів. Тобто лише за цю "партію" зловмисник планував отримати мінімум 25 тисяч гривень.

Додамо, що максимальне покарання, передбачене для зловмисника – позбавлення волі на строк до п'яти років.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах