У Львові стрімко зростає кількість охочих стати ІТ-шниками

У Львові стрімко зростає кількість охочих стати ІТ-шниками

У Львові стрімко зростає кількість охочих стати ІТ-шниками Фото: unsplash.com/ThisisEngineering RAEng

Події
24 листопада 2021 14:29

У Львові стрімко зростає кількість молодих людей, які хочуть стати ІТ-шниками. У 2021 році у Львові на технічні спеціальності було зареєстровано понад 20 тисяч електронних заяв, в Україні — 206 тисяч. Про це йдеться в дослідженні освітніх тенденцій від GlobalLogic. 

В Україні за два роки кількість заяв абітурієнтів на ІТ-спеціальності зросла вдвічі

"Популярність технічних напрямів освіти зростає. Загалом за два роки кількість заяв на ІТ-напрями зросла вдвічі – зі 103 тисяч у 2019 році до понад 206 тисяч у 2021 році. За результатами вступної кампанії 2021 року найпопулярнішими ІТ-напрямами стали "комп’ютерні науки" та "інженерія програмного забезпечення", — йдеться у повідомленні. 

Найпопулярніші виші серед ІТ-студентів

Найбільше заяв майбутні ІТ-студенти подали у п'ять вищих навчальних закладів України: Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, Національний університет "Львівська політехніка", Національний авіаційний університет, Київський Національний університет ім. Т. Шевченка та Харківський національний університет радіоелектроніки відповідно.

Курси від ІТ-компанії GlobalLogic

Виші дають молодим фахівцям якісну теоретичну базу, проте їм не вистачає досвіду роботи з реальними проєктами. Про це свідчать результати опитування компанії, згідно з яким 80% початківців потребують більше практики та менторства. Щоб розв'язати цю проблему, ІТ-компанії запускають власні освітні ініціативи та курси. 

"Спеціалісти хочуть навчатись і пробувати свої сили на практиці. Тож вони подаються на освітні програми від ІТ-компаній і, як наслідок, формується попит на нові напрями навчання. За 2021 рік ми в GlobalLogic запустили понад 14 нових програм та оновили всі курси відповідно до потреб ринку щодо технологічної та практичної підготовки спеціалістів. Найпопулярнішими програмами серед інженерів-початківців наразі залишаються Linux Kernel, С/С++ та C/Embedded", – зазначив координатор університетської програми GlobalLogic в Україні, кандидат технічних наук, доцент Євген Сакало.

Кожен другий випускник курсів долучається до команди

За даними GlobalLogic, з початку 2021 року близько 1300 фахівців без комерційного досвіду пройшли курси GL BaseCamp. Близько половини випускників – долучилися до команди GlobalLogic. А 25% новачків, які почали співпрацю з компанією з початку року, не мали комерційного досвіду до цього.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах