У Європі вперше зафіксували новий штам коронавірусу «Омікрон»

У Європі вперше зафіксували новий штам коронавірусу «Омікрон»

У Європі вперше зафіксували новий штам коронавірусу «Омікрон» Фото: coronavirus.rbc.ua

Події
27 листопада 2021 10:09

У туриста, який повернувся до Бельгії з Єгипту, зафіксували новий штам коронавірусу «Омікрон». Це перший випадок, виявлений у Європі. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам коронавірусу відповідно до назви 15-ї літери грецького алфавіту – «Омікрон». Новий варіант має велику кількість мутацій і це серйозна проблема.

Про перший випадок нового штаму коронавірусу повідомив бельгійський вірусолог Марк Ван Ранст, чия лабораторія співпрацює з бельгійським інститутом громадського здоров'я Сенсано. Новий варіант був знайдений у туриста, який повернувся до Бельгії з Єгипту 11 листопада.

Новий варіант має велику кількість мутацій – 32. За словами вірусологів, «це серйозна проблема».

«ВООЗ визначила штам B.1.1.529 як «варіант, що викликає занепокоєння», він названий «Омікрон», – йдеться у повідомленні міжнародної організації, опублікованому у п'ятницю, 26 листопада.

У ньому зазначається, що цей штам має «велику кількість мутацій, деякі з яких викликають стурбованість». У ВООЗ зазначили, що нинішні ПЛР тести дозволяють виявляти цей штам коронавірусу. Згідно з даними організації, вперше штам B.1.1.529 виявили у ПАР 24 листопада 2021 року.

За даними бельгійських науковців, перший випадок захворювання на наразі найзаразніший вид коронавірусу сьогодні вперше був виявлений у Європі.

«Ми маємо перший підтверджений випадок цього варіанту у людини, яка повернулася з-за кордону 22 листопада, отримала позитивний результат тесту і не була вакцинована», – сказав міністр охорони здоров’я Бельгії Франк Ванденбруке, повідомляє Polsatnews.

Нині експерти усього світу збирають інформацію про новий штам. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах