На Львівщині виявили звалище відходів із інфекційних лікарень і Covid-відділень

На Львівщині виявили звалище медичних відходів із інфекційних лікарень і Covid-відділень

На Львівщині виявили звалище медичних відходів із інфекційних лікарень і Covid-відділень Фото: unsplash.com

Події
30 листопада 2021 15:19

У Львівській області виявили звалище медичних відходів із інфекційних лікарень і Covid-відділень Київщини. Замість утилізації їх просто вивозили до різних областей.  Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Як йдеться у повідомленні, компанія з Київщини, замість того, аби спалювати медичні відходи, як це слід робити, викидала їх на земельні ділянки Київської, Миколаївської та Львівської областей.

Відомо, що підприємство працювало у 2020-2021 роках. У квітні 2021 року їм анулювали ліцензію на операції з поводження з небезпечними відходами. Однак посадовці продовжили укладати договори на утилізацію. За цей час компанія отримала замовлення на утилізацію понад 6 тисяч тонн небезпечних медичних відходів. Серед них відходи з інфекційних лікарень та Covid-відділень: пробірки з кров'ю та біологічними рідинами; медичні рукавички, шприци, голки, бинти; люмінісцентні лампи.

Директору товариства повідомили про підозру у порушенні санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, а також заволодінню майном у великих розмірах (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 32 ч. 4 ст.191 КК України). А його спільник підозрюється у порушенні санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, скоєному у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 325 КК України).

Де саме на Львівщині виявлено звалище медичних відходів не зазначається. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах