У львівському храмі виставили унікальну ікону Матері Божої

У львівському храмі Введення виставили унікальну ікону Матері Божої із Зарваниці

У львівському храмі Введення виставили унікальну ікону Матері Божої із Зарваниці Фото: zarvanytsya.org

Події
05 грудня 2021 09:08

У львівському храмі Введення, що на Сихові, виставили до почитання унікальну чудотворну ікону Матері Божої із Зарваниці. Її коронував сам Папа Римський Франциск, благословивши корони, якими оздоблена ікона.

Як повідомив настоятель храму отець Любомир, для їхньої церкви ця подія дуже важлива.

 «Це велика радість для всієї парафії і для Сихова теж, тому що люди мають можливість прийти і помолитися перед чудотворною іконою», — повідомив Tvoemisto.tv отець Любомир.

Люди у молитві до зарваницького образу звертаються з різними проханнями. Найчастіше вони вірять у зцілення від можливих хвороб.

Зарваницька ікона буде у сихівському храмі Введення до 10 грудня.

Ікона Божої Матері Зарваницької – святиня Зарваниці, датована серединою XVII ст. За легендою, існував ще образ XIII ст. Відома в Україні та за її межами. Під час офіційного візиту в Україну в червні 2001 року Папа Римський Іван Павло ІІ помолився перед іконою в церкві святого Миколая на Аскольдовій могилі у Києві, куди святиню привезли з нагоди урочистості. Ще одну копію Божої Матері Зарваницької відтворив у Філадельфії (США) живописець Петро Андрусів; 1973 р. її освятив митрополит Йосиф Сліпий.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах