У фіктивному обміннику валют львів’янина ошукали на 19 тисяч доларів

У фіктивному обміннику валют львів’янина ошукали на 19 тисяч доларів

У фіктивному обміннику валют львів’янина ошукали на 19 тисяч доларів Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Події
07 грудня 2021 10:26

На вулиці Під Дубом в центрі Львова працював фіктивний обмін валют. Його працівниця взяла у львів’янина 19 тисяч доларів і зникла з грошима. Правоохоронцям вдалось затримати шахрайку.

Як повідомили в пресслужбі поліції Львівської області, інцидент трапився 29 листопада. Касирка взяла гроші у львів’янина та вийшла з ними через задній вихід.

Правоохоронці встановили особу шахрайки – нею виявилась 37-річна мешканка Києва. Жінка разом із спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт з імітаційними засобами - таблицею із курсом валют, апаратом для перерахунку грошей, фальшивими грошовими коштами.

У фіктивному обміннику валют львів’янина ошукали на 19 тисяч доларівУ фіктивному обміннику валют львів’янина ошукали на 19 тисяч доларів Фото: facebook.com/MVS.LVIV

«Касирка користувалася перукою чорного кольору та використовувала підроблені документи. З метою пошуку потенційної жертви зловмисниця подавала онлайн-оголошення про обмін великої суми іноземної валюти, пропонуючи занижений курс», - йдеться в повідомленні.

У фіктивному обміннику валют львів’янина ошукали на 19 тисяч доларівУ фіктивному обміннику валют львів’янина ошукали на 19 тисяч доларів Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Завдяки відео з камер спостереження поліцейським вдалось знайти помешкання, яке зловмисниця орендувала у Львові, та транспорт, на якому пересувалась. Напередодні, 6 грудня, під час обшуків за місцем її проживання у Києві, правоохоронці виявили та вилучили речові докази її протиправної діяльності.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. За скоєне жінці загрожує від 3 до 8 років в’язниці.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події та причетних осіб.

Нагадаємо, найбільший в Україні банк «ПриватБанк» попередив клієнтів про нову шахрайську схему. Так, під виглядом СМС-повідомлень щодо виплати грошей за вакцинацію проти коронавірусу зловмисники виманюють у людей персональні дані.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах