З львівських торгових центрів Львова евакуювали 3 тисячі людей

З львівських торгових центрів Львова евакуювали 3 тисячі людей

З львівських торгових центрів Львова евакуювали 3 тисячі людей Фото: facebook.com/Igor Zinkevych

Події
09 грудня 2021 09:54

Напередодні ввечері, 8 грудня, анонім повідомив про замінування одразу дев’яти торгових центрів у Львові, вимагаючи 20 мільйонів доларів. Через це з торгових центрів евакуювали понад 3 тисячі людей.

«8 грудня о 21:27 у ВП № 1 (Залізничний) Львівського РУП № 2 ГУНП у Львівській області на лінію «102» надійшло повідомлення від чергового СБУ надійшло повідомлення про замінування ТРЦ «Victoria Gardens»; «King Cross Leopolis»; «Forum Lviv»; «Магнус»; «Опера Пасаж»; «Роксолана»; «ІнтерСіті»; «Скриня»; «Сихів» у м. Львові та невідомий вимагає викуп у розмірі 20.000.000 мільйонів доларів», - повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської обласної держадміністрації.

Вибухотехніки та кінологи провели обстеження усіх згаданих торгових центрів. Загалом з приміщень евакуювали 3 123 людини персоналу та відвідувачів. Водночас, зважаючи на пізній час, деякі з центрів уже були зачиненими.

В жодному із торгових центрів не було виявлено небезпечних речовин та предметів. Поліцейські встановлюють особу зловмисника, який надав неправдиве повідомлення.

Нагадаємо, у Львові анонім погрожував підірвати старовинну кам'яницю у центрі Львова. Повідомлення про замінування будинку №60 на вулиці Івана Франка надійшло на електронну адресу Головного управління Нацполіції у Львівській області у вівторок, 16 листопада. Вимог, які могли б завадити вибуху не висувалося. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах