У всіх населених пунктах Львівської територіальної громади встановлять живі новорічні ялинки

У всіх населених пунктах Львівської територіальної громади встановлять живі новорічні ялинки

У всіх населених пунктах Львівської територіальної громади встановлять живі новорічні ялинки Фото: unsplash.com

Події
10 грудня 2021 10:02

В усіх населених пунктах Львівської міської територіальної громади наприкінці 2021 року встановлять живі новорічні ялинки. Таку програму затвердила 9 грудня Львівська міська рада.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, програма передбачає встановлення та прикрашання живих ялинок в усіх доєднаних населених пунктах Львівської міської територіальної громади: у містах Винники, Дубляни, селищах Брюховичі, Рудне, селах Малехів, Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля Гомулецька, Малі Підліски, Ситихів, Зашків, Зарудці, Завадів, Рясне-Руське, Підрясне, Лисиничі та Підбірці.

«Думаю, варто знаходити можливості не купувати ялинки, а, можливо, у селах вона росте у когось під вікнами, і вони бажають її забрати: її можна зрізати і зробити людині послугу, а кошти зекономити на якісну ілюмінацію, можливо, якісь подарунки дітям, тобто, підійти креативно. Ялинка має мати красиву ілюмінацію. Це має бути один міський стандарт: чи ялинка є біля Оперного театру, чи у Рясному. Важливо, щоб був стандарт щодо ілюмінації та всіх інших речей. Перед Оперним театром посадити ялинку ми, напевно, не зможемо, але де є така змога, можливо, треба практикувати висаджувати ялинки і вже витрачати кошти тільки на прикраси», – сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо що нещодавно мешканець села Оброшине Василь Козленко подарував Львову головну новорічну ялинку. Попередньо привезення та встановлення дерева на площі перед Оперним заплановане на 13 грудня. Висота ялинки – 17 метрів. Вона росла на території приватного господарства майже пів століття, виросла дуже великою і навіть стала небезпечною. Раптом сильний вітер – може бути біда. Дочекавшись свят, чоловік вирішив подарувати хвойне дерево, аби принесло радість громаді.  

Додамо, що традиція дарування місту ялинки для Львова не нова. Якщо минулого року 16-метрове дерево купили за 6 тисяч гривень в Опаці Дрогобицького району, то у 2019 році 15-метрову красуню зрізали на території одного з львівських заводів, де вона росла майже 50 років і добряче заважала. У 2018 році ялинку зі свого подвір'я Львову подарувала жінка зі села Буда, що на Яворівщині, а у 2017 році – господиня з Брюхович.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах