На львівському залізничному вокзалі можна отримати Вифлеємський Вогонь Миру

На львівському залізничному вокзалі можна отримати Вифлеємський Вогонь Миру

На львівському залізничному вокзалі можна отримати Вифлеємський Вогонь Миру Фото: loda.gov.ua

Події
13 грудня 2021 13:16

До Львова привезли Вифлеємський Вогонь Миру. Сьогодні, 13 грудня, усі охочі зможуть запалити свічки та перейняти символ миру до своєї оселі. Зробити це можна у приміщені залізничного вокзалу у Львові.

Голова Пласту у Львівській області Ольга Приходько розповіла,  що передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткували в Австрії, проте завдяки пластунам акцію запровадили і в Україні.

Цього року лампадку у Вифлеємі запалили 24 листопада.  Опісля його привезли до Відня, де 12 грудня в храмі святого Стефана його урочисто передали усім представникам скаутських організацій. 13 грудня пластуни передали Вифлеємський вогонь миру голові Львівської облдержадміністрації Максиму Козицькому Максиму Козицькому.

До Львова привезли Вифлеємський Вогонь МируДо Львова привезли Вифлеємський Вогонь Миру Фото: loda.gov.ua

«Цей вогонь, який єднає нас з Христом! Сподіваємося, що і надалі будемо поширювати Вифлеємський вогонь як і щороку, з кожного дому, з кожного управління, школи, лікарні чи будь-якого іншого місця. Бажаємо, щоб вогонь приносив Вам любов, щирість і радість!», – зазначила Ольга Приходько.

Сьогодні з 16.00 усі охочі зможуть отримати вогонь у приміщені Залізничного вокзалу у Львові. Звідти кожен  зможе запалити свічку та перейняти символ миру до своєї оселі.

Додамо, що Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим асоціюється Різдво. Впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки під час  Святої  Вечері.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах