На колії у Львові знайшли непритомного чоловіка

На колії у Львові знайшли непритомного чоловіка

На колії у Львові знайшли непритомного чоловіка Фото: chernivtsi.online (ілюстративне)

Події
13 грудня 2021 16:23

Працівники львівської залізниці знайшли непритомного чоловіка, який лежав просто на колії. 54-річний чоловік був п’яним. Його госпіталізували до реанімації Першого територіально-медичного об’єднання на вулиці Навроцького у Львові.

Як повідомили на Фейсбук-сторінці медзакладу, чоловіка каретою «швидкої» привезли до лікарні у важкому стані – з ознаками обмороження та порушенням життєвих функцій.

Наразі пацієнт уже прийшов до тями. Після доби в реанімації його перевели у Центр термічної травми, де лікуватимуть незначні обмороження рук. Це перший випадок переохолодження та обмороження у Львові в цьому сезоні.

У медзакладі наголошують, що мінусова температура на термометрі триматиметься ще довго, тому варто запам’ятати:

  • Найчастіше трапляються поверхневі обмороження, коли страждають відкриті ділянки шкіри: вуха, ніс, обличчя та руки. У дітей поверхневе обмороження наступає швидше. Аби відігріти ці ділянки достатньо трішки їх зігріти: сховайте руки під пахви, а обличчя прикрийте рукавичками;
  • При легкому обмороженні шкіра стає блідорожевою, а впродовж доби можуть з’явитися пухирці, як при опіках. При такому обмороженні ні в якому разі не можна розтирати шкіру і запихати руки у гарячу воду. Найкраще зняти мокрий одяг, або взуття і загорнути кінцівки в теплу ковдру, випити гарячого чаю і спостерігати. Якщо за 5-6 годин стан шкіри не поліпшиться, болючі відчуття не минуть – негайно звертайтеся у лікарню;
  • Найстрашніше – важкі обмороження. Їх можна розпізнати за набряками, потемнінням шкіри, а також нечутливістю в ділянці обмороження. У таких випадках варто негайно звертатися до лікарів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах