Які імена найчастіше давали маленьким львів'янам у 2021 році

Які імена найчастіше давали маленьким львів'янам у 2021 році

Які імена найчастіше давали маленьким львів'янам у 2021 році Фото: unsplash.com/Gigin Krishnan

Події
16 грудня 2021 14:56

Молоді батьки завжди намагаються обрати своїй дитині найкрасивіше ім'я, а тут їм креативності не бракує. Статистики розповіли, якими іменами найчастіше називали новонароджених у Львові та Львівській області у 2021 році.

Популярні чоловічі імена

Вже шостий рік поспіль, починаючи з 2014 року, трійка найпопулярніших чоловічих імені у Львові та області є незмінною – Матвій, Максим та Артем.

Перелік найпопулярніших на Львівщині чоловічих імен 2021 року має такий вигляд: Матвій, Максим, Артем, Давид, Данило, Владислав, Дем’ян, Олександр, Тимофій, Марко, Денис, Юрій, Дмитро, Роман, Святослав.

Які імена найчастіше давали маленьким львів'янам у 2021 роціЯкі імена найчастіше давали маленьким львів'янам у 2021 році Фото: database.ukrcensus.gov.ua

Популярні жіночі імена

Незмінно з 2014 року і досі найпопулярнішим ім'ям для дівчаток залишається у Львові залишається Софія, а одразу за нею - Анна. Вже третій рік поспіль в трійку найпопулярніших імен також потрапляє ім'я Вікторія.

Перелік найпопулярніших на Львівщині жіночих імен цього року: Софія, Анна, Вікторія, Яна, Анастасія, Вероніка, Марія, Соломія, Емілія, Мілана, Дарина, Марта, Єва, Злата, Діана.

Які імена найчастіше давали маленьким львів'янам у 2021 роціЯкі імена найчастіше давали маленьким львів'янам у 2021 році Фото: database.ukrcensus.gov.ua

Тренди імен у незалежній Україні

За даними Міністерство юстиції, за 30 років незалежності на світ з’явилося понад 13,6 мільйона українців. І кожне наступне покоління характеризується своїми трендами на імена.

Так, в 1990-х роках новонароджених хлопчиків в Україні найчастіше називали так: Олександр, Олексій, Сергій, Роман, Андрій, Кирило, Максим, а дівчаток – Тетяна, Ганна, Ірина, Олена, Наталія, Ольга. А сьогодні маленького Сергійка важко знайти. Натомість наприкінці 2000-х в моду увійшли імена, які раніше вважалися «народними» і  надто «простими», тому довгий час не вживалися: Захар, Назар, Платон, Матвій, Тимофій, Наум, Прохор, Добриня, Злата, Мілана, Марфа, Соломія тощо.

Під час Помаранчевої революції в українців відбувся закономірний сплеск популярності на такі імена, як: Віктор, Вікторія та Юлія (на честь діячів тих часів Віктора Ющенка, Віктора Януковича та Юлії Тимошенко). А вже у 2006-му українці подалися в екзотику і почали з’являтися Марії-Магдалени, Женев’єви, Есмеральди, Принци і Кармен. А ім’я Єва стало таким же популярним, як Марія та Аня. Ця мода на екзотику існує і сьогодні. Зараз нікого не здивуєш Спартаком, Христофором, Тамерланом, Клеопатрою, Хрусталіною чи Серафімом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах