На шахті у Червоноградському районі загинув чоловік

На шахті у Червоноградському районі загинув чоловік

На шахті у Червоноградському районі загинув чоловік Фото: kor.ill.in.ua (ілюстративне)

Події
18 грудня 2021 11:58

Напередодні ввечері, 17 грудня, на шахті «Надія», що у місті Соснівка Червоноградського району, стався обвал. Один гірник опинився під завалами. Травмованого витягли, однак від отриманих травм він загинув.

«Близько 17:45 у Червоноградському районі на ПРАТ «Шахта «Надія» при виконанні робіт по проведенню виробки в 20 м від заїзду, відбувся обвал породи на глибині, близько 465 м (довжина обвалення, близько 3 м). На місце події прибули 2 відділення воєнізованого гірничо-рятувального загону (12 чол.)», – повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

Внаслідок обвалу було травмовано гірника очисного видобутку, 35-річного мешканця Червонограда. Травмованого вдалось витягти з-під завалу, однак від отриманих травм він помер.  

На момент інциденту у шахті було 10 гірників. А на ділянці, де виник обвал, – 8 осіб. О 19:06 тіло загиблого підняли на поверхню.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – до 5 років обмеження або до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Проводять досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Нагадаємо, 8 жовтня на шахті «Червоноградська», що на Львівщині, загинув 62-річний гірник. Трагічний випадок стався вночі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах