У львівській амбулаторії, де підробляли ковід-сертифікати, провели обшуки

У львівській амбулаторії, де підробляли ковід-сертифікати, провели обшуки

У львівській амбулаторії, де підробляли ковід-сертифікати, провели обшуки Фото: ua.news (умовне)

Події
28 грудня 2021 16:53

Працівники Служби безпеки України провели обшуки в амбулаторії сімейної медицини в Рясному, де підробляли сертифікати про вакцинацію. Як виявилось, до махінацій із сертифікатами причетні сімейні лікарі.

Як вказано у матеріалах цієї справи, ще 16 серпня львівська поліція відкрила кримінальне провадження щодо підробки сертифікатів про вакцинацію в амбулаторії сімейної медицини №4, що на вулиці Шевченка, 358б, пише Zaxid.net.

Слідство встановило, що львів’яни спільно з медиками за допомогою спеціальної програми підробляли сертифікати вакцинації і вносили неправдиву інформацію до електронної медичної системи «Helsi». Тобто медики за «винагороду» вносили інформацію про вакцинацію пацієнтів, які насправді не щепилися.

Раніше правоохоронці з’ясували вартість такої «послуги» у львівській амбулаторії. За один документ треба було заплатити від 2 до 4 тисяч гривень.

«Медичні працівники шукали клієнтів серед своїх знайомих. Медпрацівниця, фактично не проводячи щеплення, вносила до електронної медичної системи «Helsi» недостовірні відомості про проходження вакцинації. Після внесення даних в систему Covіd-сертифікат автоматично формувався в мобільному застосунку «Дія», а паперовий сертифікат можна було забрати у заздалегідь узгодженому місці» – повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, з 27 по 31 грудня у Львові можна вакцинуватися від коронавірусу у центрах масової вакцинації або ж у поліклініках. Львів’янам доступні 4 вакцини – Pfizer, AstraZeneca, Coronavac, Moderna.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах