На фасаді львівської школи встановили прозорий ліфт

У Львові на фасаді школи встановили ліфт

У Львові на фасаді школи встановили ліфт Фото: facebook.com/julian.chaplinskyy

Події
29 грудня 2021 10:12

На фасаді будівлі школи-інтернату на вулиці Франка, 119 у Львові, де навчаються незрячі діти, встановили ліфт. Будинок належить до пам’яток архітектури місцевого значення.

Директорка школи Ірина Костецька розповіла, що ліфт довелося встановити на ззовні будівлі, а не в середині через планування кімнат. Аби вихід з ліфта був у коридор, а не у класну кімнату.  

 «У нас навчається 73 дитини. Є діти на візочку, є з порушенням опорно-рухового апарату, дитина, яка не може стати на повну стопу, ходить на пальчиках. Є діти, які погано ходять. Будівля давня, сходи у нас незручні. Нам звертали на це увагу під час перевірок з Києва. Звертались батьки дітей з ДЦП, які мають порушення зору, вони на візочках. Ми не могли їх взяти до школи. Поставити пандус на всіх сходах у середині було неможливо», – розповіла Tvoemisto.tv директорка Ірина Костецька.

У Львові на фасаді школи встановили ліфтУ Львові на фасаді школи встановили ліфт Фото: facebook.com/julian.chaplinskyy

За її словами, вартість ліфта за тендером становить 1,7 мільйона гривень. Його встановили за кошти з обласного бюджету. У міському управлінні охорони історичного середовища встановлення ліфта погодили.

Ірина Костецька додала, що 80% дітей, які навчаються у школі – тотально незрячі, частина дітей мають глибоке порушення зору. У школі навчаються діти з різних областей країни, у тому числі й з львівської. Переважно учні там і проживають.

Нагадаємо, у львівській поліклініці на вулиці Чупринки, 43 встановили прозорий ліфт із зовнішньої сторони будівлі. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах