Львову загрожує зрив опалювального сезону

Львову загрожує зрив опалювального сезону

Львову загрожує зрив опалювального сезону Фото: akzent.zp.ua (ілюстративне)

Події
29 грудня 2021 14:03

Через непогашені борги теплопостачальних підприємств міста у розмірі понад 112 мільйонів гривень Львову загрожує зрив опалювального сезону. Також містяни можуть залишитись без газу. Мерія звернулась до держави з проханням отримати кошти для сплати цих боргів.

«Графік виплат постійно порушується і станом на 29 грудня поточного року непогашена заборгованість становить 112,475 млн грн. Найбільшими боржниками є “Львівтеплоенерго” та “Залізничнетеплоенерго”. Ситуація, яка виникла, ставить під загрозу виконання регламентованих робіт під час опалювального періоду, ліквідацію аварійних ситуацій та, відповідно, безперебійне газопостачання жителів м. Львова та Львівської області», – каже комерційний директор АТ «Львівгаз» Олег Вінцюк, пише Zaxid.net.

Такі борги у теплопостачальних підприємств Львова накопичуються через різницю у діючих тарифах для населення та економічно обґрунтованих. Ще 9 лютого Кабінет міністрів, «Нафтогаз», представники Асоціації міст України та Національна комісія підписали меморандум, у якому домовились, що підвищувати тарифи за теплопостачання для споживачів не будуть до кінця опалювального сезону у 2022 році. Уряд гарантував, що різницю між діючими тарифами і економічно обґрунтованими покриватиме держава, а не органи місцевого самоврядування.

Втім, за інформацією начальника департаменту житлово-комунального господарства Львівської міськради Олександра Одинця, держава планує компенсувати лише частину заборгованості. Так, станом на 1 червня 2021 року заборгованість із різниці в тарифах для теплопостачальних підприємств Львова становила близько 1 мільярду гривень, а держава планує відшкодувати лише 352 мільйони гривень. Міська рада звернулась до державних органів влади для повернення ще приблизно 600 мільйонів гривень, які виникли як різниця у тарифах.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Львові без тепла можуть залишитись школа №50, санаторна школа-інтернат №1, Будинок дитини №1 та сім багатоквартирних будинків на вулицях Комаринця й Остроградських. А все тому, що у «Львівгаз» знизили тиск газу до однієї з міських котелень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах