Після ДТП з п’яним водієм 16-річну дівчину в комі доправили до Львова гелікоптером

Після ДТП з п’яним водієм 16-річну дівчину в комі доправили до Львова гелікоптером

Після ДТП з п’яним водієм 16-річну дівчину в комі доправили до Львова гелікоптером Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Події
29 грудня 2021 16:46

Сьогодні, 29 грудня, до львівської дитячої клінічної лікарні Першого територіального медичного об’єднання доправили гелікоптером 16-річну дівчину, яка постраждала в ДТП з п’яним водієм. Пацієнтка в комі, її стан важкий.

Водій був п’яним та порушив ПДР

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, аварія сталась ще 24 грудня о 23:20 на автодорозі «Львів-Самбір-Ужгород» у місті Самбір. Водій автомобіля «Шевроле Малібу», 52-річний мешканець району, зіткнувся з авто «Рено Кенго», який рухався в попутному напрямку.

«Водій «Шевроле» керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та порушив низку вимог Правил дорожнього руху України, зокрема, не врахував дорожню обстановку, дорожні умови та перевищив допустиму швидкість, внаслідок чого і відбулось зіткнення», - встановили правоохоронці.

Після ДТП з п’яним водієм 16-річну дівчину в комі доправили до Львова гелікоптеромПісля ДТП з п’яним водієм 16-річну дівчину в комі доправили до Львова гелікоптером Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Внаслідок ДТП 16-річна пасажирка «Рено» отримала важкі тілесні ушкодження. В лікарні у дівчини діагностували важку поєднану травму тіла, пошкодження внутрішніх органів та переломи.

Який стан дівчини

ДТП сталась в Самбірському районі, тож дівчинку госпіталізували в місцеву лікарню. Там її терміново прооперували, аби дещо стабілізувати стан. Але з огляду на складність, ухвалили рішення забрати дівчинку у дитячу лікарню на Орлика Першого територіального медичного об’єднання Львова. Оскільки транспортування автівкою було загрозливим для життя, довелося задіяти вертоліт.

«У пацієнтки забій головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, травма грудної клітки і живота, розрив селезінки та переломом лівого стегна. У живіт та легені встановлені дренажі», - розповіли в дитячій лікарні.

Наразі дівчинка у реанімації лікарні. Її стан стабільно важкий, вона підключена до апарату штучної вентиляції легень. Пацієнтці уже зробили операцію на стегні. Тепер за її станом пильнують спеціалісти: анестезіологи, хірурги, торакальні хірурги, нейрохірурги, неврологи та травматологи.

Як покарають винуватця ДТП

Слідчі повідомили водію «Шевроле Малібу» про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Винуватцю ДТП загрожує від 3 до 8 років в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном від 5 до 8 років.

Досудове розслідування триває.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах