У дитсадках Львова зросла ціна на харчування

У дитсадках Львова зросла ціна на харчування

У дитсадках Львова зросла ціна на харчування Фото умовне: kharkov.comments.ua

Події
04 сiчня 2022 10:09

З січня 2022 року у львівських дитячих садках подорожчало харчування. Ціна, яку платитимуть батьки за сніданки-обіди-вечері, стане вищою приблизно на 5-7 гривень. 

Вартість за харчування у садках зросла через нові вимоги та норми харчування. Із 1 січня 2022 року усі садки та школи працюватимуть за новим меню, який розробив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Як розповіла Тvoemisto.tv виконувачка обов’язків начальника управління освіти Львова Леся Васюта, відповідно до вікових груп ціна зросте:

  • для дітей віком від 1 до 3 років за триразове харчування батькам доведеться платити 25,8 гривні (минулого року було 18,2 гривні), тобто вартість зросла на 7,6 гривні;
  • для дітей віком від 1 до 3 років за чотириразове харчування нова ціна 28,8 гривні (минулого року було 24,2 гривні). вартість зросла на 4,6 гривні;
  • для дітей віком від 3 до 6 років за триразове харчування ціна становитиме 33,6 гривні (було 27,9 гривні). Вартість зросла на 5,7 гривні;
  • для дітей від 3 до 6 років за чотириразове харчування нова ціна 37,8 гривні (було 32,5 гривні). Тобто вартість зросла на 5,3 гривні.

Це при тому, що батьки сплачують 60% за харчування, решта 40% – місто. Тобто загальна вартість за харчування, наприклад, дітей віком 1-3 роки з триразовим харчуванням становить 43 гривні.

Безкоштовно цього року харчуватимуться діти з окремих категорій. Йдеться про дітей: учасників АТО, учасників Революції Гідності, внутрішньо переміщених осіб, з багатодітних сімей, малозабезпечених сімей, дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, а також працівників закладів охорони здоров’я, які померли внаслідок коронавірусної хвороби та з особливими освітніми потребами, які виховуються в інклюзивних групах. Останні дві категорії ввели лише минулого 2021 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах