Українцям дозволили вводити бустерну дозу вакцини від коронавірусу

В Україні дозволили вводити бустерну дозу вакцини від коронавірусу

В Україні дозволили вводити бустерну дозу вакцини від коронавірусу Фото: unsplash.com

Події
06 сiчня 2022 14:49

Міністерство охорони здоров'я України дозволило вводити бустерну дозу вакцини від коронавірусу для всіх повнолітніх людей.

Як повідомив у четвер, 6 січня, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, додаткове щеплення можна отримати, якщо пройшло шість місяців після другої дози вакцини.

«Медична система готується до чергового зростання кількості випадків COVID-19 в Україні. Водночас, ми закликаємо всіх українців зробити свідомий вибір на користь вакцинації від коронавірусної хвороби та допомогти нам здолати епідемію... Підписав наказ Міністерства охорони здоров'я України про введення бустерної дози вакцини проти Covid-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися», – повідомив міністр.

Це нововведення пов'язане зі стрімким ростом захворювання на коронавірус через поширення штаму «омікрон», пише zaxid.net.

За словами Віктора Ляшка, наразі лише три області в Україні перетнули позначку у 50% повністю вакцинованого дорослого населення – це Київ (73%), Київська (55%) та Полтавська (51%) області.

«Бустерна доза має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавіруса «омікрон». Бажаний період введення від 6 до 9 місяців із дати отримання другого щеплення від Covid-19. Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина», – зазначив Віктор Ляшко.

Після введення бустерної дози вакцини можна буде отримати новий Covid-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати останнього щеплення. Згенерувати його можна буде в «Дії» вже від кінця січня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах