В Україні дозволять вакцинувати дітей від 5 років проти Covid-19

В Україні дозволять вакцинувати проти Covid-19 дітей від 5 років

В Україні дозволять вакцинувати проти Covid-19 дітей від 5 років Фото: es.rua.gr

Події
11 сiчня 2022 14:00

З квітня у Міністерстві охорони здоров’я України розглядатимуть запровадження вакцинації від коронавірусу для дітей від 5 років. 

Як повідомив в інтерв’ю ВВС.Україна головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно.

«Завдяки щепленням від Covid-19 попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах», – сказав він.

Рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. На рівні Європи таке питання не розглядали.

Вакцинацію дітям проводять лише за бажанням батьків. Вже вакцинували близько 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років. Кількість несприятливих випадків після щеплення у дітей не більша, ніж серед дорослих. Тобто нічого незвичного не зареєстровано.

Ігор Кузін також рекомендує робити щеплення від коронавірусу дитині, особливо, якщо вона має супутні заварювання – онко, астма, серцево-судинні – тут перебіг може бути важким. Якщо ж дитина здорова, то рішення батьків має залежати від того, наскільки часто вона відвідує організовані колективи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах