У Львові відкриють банк грудного молока

У Львові відкриють банк грудного молока

У Львові відкриють банк грудного молока Фото: unsplash.com

Події
12 сiчня 2022 11:02

У Львові відкриють банк грудного молока. З'явиться він у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на вулиці Джорджа Вашингтона, 6.

Банк грудного молока дасть можливість швидше виходжувати передчасно народжених малюків і забезпечувати харчуванням усіх дітей, які цього потребують.

«Конкретних дат відкриття не знаємо. 2022-й рік МОЗ оголосив роком материнства і дитинства, тому дуже сподіваємося на підтримку і держави, і місцевої влади. Усе залежить від фінансування. Щоб облаштувати та відкрити Банк молока потрібно орієнтовно 10 мільйонів гривень», – розповіла Тvoemisto.tv директорка центру Марія Малачинська.

За її словами, всі обгрунтування та потреби щодо відкриття банку молока у перинатальному центрі вони вже надали і міністру Віктору Ляшку, і Департаменту охорони здоров’я, і обласним чиновникам та членам обласної комісії з материнства і дитинства.

Для банку грудного молока не потрібно багато квадратних метрів, зазначила директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру, набагато важливішими є матеріально-технічна база та апаратура: стерилізатори, пастерилізатори та інша техніка, яка дозволяє безпечно отримувати молоко від донора, належним чином обробляти та запропонувати якісний продукт кожній дитині, яка цього потребує.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах