На ім'я львів’янки шахраї оформили кредити, про які вона дізналася завдяки сповіщенням "Дії"

На ім'я львів’янки шахраї оформили кредити, про які вона дізналася завдяки сповіщенням "Дії"

На ім'я львів’янки шахраї оформили кредити, про які вона дізналася завдяки сповіщенням "Дії" Фото: promin.cv.ua

Події
13 сiчня 2022 12:35

Львів’янку намагалися обдурити шахраї, які взяли кілька кредитів на її ім’я. Аферистами виявилися фінансові установи, які видають «швидкі» гроші під відсотки.

Шахраї перевипустили sim-картку Ірина Ілик і понабирали на її ім’я кредитів на понад 11 000 гривень. Вона дізналася про це через численні push-сповіщення про перевірку кредитної історії у додатку “Дія”. 

Як повідомила постраждала Ірина Ілик у Facebook, 6 січня в неї деактивувався телефон — дзвінки в месенджерах, прив’язаних до номера телефону, були недоступні. А після відновлення номеру у відділенні оператора зв’язку, жінка почала отримувати сповіщення в “Дії” про перевірку її кредитної історії Українським бюро кредитних історій.

Також Ірина Ілик одразу отримала повідомлення від фінустанови Moneyveo про отримання 1500 гривень кредиту. Щоправда, коли жінка писала заяву у поліції, сума вже складала 6200 гривень. Наступного дня прийшло ще декілька сповіщень про перевірку кредитної історії Ірини іншими фінустановами.

 «Крім того, компанія "Манівео" повідомила номер телефону з якого поступило звернення, а також кілька цифер з карти на яку були перераховані кошти (у мене немає такого рахунку, але він оформлений на моє ім’я, банк не відомий). Крім цього подавався запит на збільшення кредитного ліміту у Монобанк… По факту сума мого кредиту за той час у манівео становила вже 11200», — зазначила Ірина Ілик.

Наразі лише одна з трьох фінустанов визнала шахрайство та анулювала кредити, оформлені на жінку. Також потерпіла звернулася до Українського бюро кредитних історій із запитом про шахрайські дії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах