У Винниках шахрай видурив у дідуся понад 100 тисяч гривень

У Винниках шахрай видурив у дідуся понад 100 тисяч гривень

У Винниках шахрай видурив у дідуся понад 100 тисяч гривень Фото: lv.npu.gov.ua

Події
13 сiчня 2022 12:55

Львівські поліцейські затримали жителя Луганської області, який видурив у 86-річного дідуся значну суму грошей. Шахрай діяв за вже відомою схемою – «близький родич потрапив у біду – терміново необхідні гроші». Тепер йому загрожує до 3 років в’язниці.

«11 січня у поліцію за допомогою звернувся 86-річний житель міста Винники. За словами заявника, до нього зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що його син потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, отримав травми і для проведення йому термінової операції необхідні гроші. Пенсіонер сприйняв цю вигадану історію на віру і в подальшому до нього додому приїхав невідомий чоловік, якому він передав кошти у сумі більше 114 тисяч гривень»,  – повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Однак син заявника не потрапляв в аварію, а насправді – літній чоловік став жертвою шахрая. Правоохоронці встановили особу шахрая, ним виявився 35-річний мешканець Луганської області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України – шахрайство. За скоєне зловмиснику загрожує до 3 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисника до вчинення інших злочинів.

Нагадаємо, львівська фірма стала жертвою шахрайської схеми. Злочинці, за допомогою оголошення в Інтернеті, обманули її на 130 тисяч гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах