Львівський музей Франка отримав відзнаку міжнародної премії

Львівський музей Івана Франка отримав високу міжнародну відзнаку

Львівський музей Івана Франка отримав високу міжнародну відзнаку Фото: Віктор Мартинюк

Події
13 сiчня 2022 14:34

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка отримав високу міжнародну відзнаку «За лідерство» музейної премії ŽIVA AWARD 2020.

У зв’язку з пандемією, вручення премії відбулося уже на початку 2022 року. Церемонія нагородження пройшла 12 січня у сербському місті Белград. Участь в нагородженні брала офіційна делегація музею на чолі з директором музею Богданом Тихолозом.

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка отримав високу міжнародну відзнакуЛьвівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка отримав високу міжнародну відзнаку Фото: city-adm.lviv.ua

«Дім Франка – живий динамічний музей, команді якого не сидиться на місці, і вона активно промує постать свого «головного героя», Івана Франка, й українську культуру за кордоном. Гідним наслідком міжнародної діяльності Музею стало його міжнародне визнання», – сказав Богдан Тихолоз.

ŽIVA AWARD – це престижний щорічний конкурс на найкращий музей та об’єкт культурної та природної спадщини слов’янських країн. Мета премії – виявити, заохотити та активізувати проекти, експерименти та практики в музейному секторі. Її переможців визначає авторитетне міжнародне журі з найкращих експертів галузі.

«Відзнака «За лідерство» для нашої команди – не стільки свідчення продуктивності нашої спільної праці, а, передусім, стимул до подальших звершень. Жива, на честь якої названа премія, – це слов’янська богиня життя. А Дім Франка – живий музей, де життя вирує. І вируватиме далі», – додав директор музею.

Додамо, цьогоріч на відзнаки премії претендувало 22 музеї зі слов’янських країн Центральної і Східної Європи. Дім Франка був єдиним номінантом з України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах