19 січня у центрі Львова всі охочі зможуть набрати свяченої води з 1500-літрового резервуара

У центрі Львова 19 січня всі охочі зможуть набрати свяченої води з 1500-літрового резервуара

У центрі Львова 19 січня всі охочі зможуть набрати свяченої води з 1500-літрового резервуара Фото: city-adm.lviv.ua

Події
17 сiчня 2022 13:20

На свято Богоявлення, 19 січня, у Львові на площі Ринок традиційно освятять воду за участю духівників усіх християнських конфесій міста. Львів’яни зможуть набрати освячену воду у спеціальному резервуарі на 1500 літрів.

Загальноміське освячення води розпочнеться о 13:30. Зажаючи на карантинні обмеження, охочих прийти на водосвяття закликають бути в масках та дотримуватись соціальної дистанції. 

«Цьогоріч освячення води відбуватиметься дуже камерно, адже зараз є значний ріст захворюваності на коронавірус. Екуменічно освятимо воду, а опісля мешканці зможуть впродовж дня прийти на площу Ринок і набрати собі її додому», –  сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Води у резервуарі виставить всім – її можна буде набрати впродовж дня.

 «Цього року, як і минулого, на площі Ринок буде встановлено резервуар для води об’ємом 1500 літрів. Такого об’єму вистачить для усіх охочих. За технічним станом резервуару стежать наші працівники – його дезінфікують та ретельно промивають. Артезіанську воду, яка потрапляє у систему міських трубопроводів, постачатимуть на площу Ринок автоцистерною Галицького ШРП. Резервуар буде встановлено ввечері 18 січня, а вранці його наповнять водою», – повідомив заступник директора «Львіводоканалу» Юрій Свізінський.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах