У Львові відкриють наукові ліцеї для талановитих школярів

У Львові і Винниках відкриють наукові ліцеї на базі санаторних шкіл

У Львові і Винниках відкриють наукові ліцеї на базі санаторних шкіл Фото: in.pinterest.com

Події
20 сiчня 2022 17:18

У Львові і Винниках відкриють наукові ліцеї на базі санаторних шкіл. Навчатися у них зможуть діти з будь-якого міста України. У двох із шкіл буде безкоштовне навчання, лише у третій – платне.

Йдеться про Винниківську санаторну школу, Львівську санаторну школу №1 імені Антонича та про базу корпусів Львівської політехніки, які запрацюють з нового навчального року. Набір в ліцеї оголосять у лютому.

За словами керівника Наукового парку Львівської політехніки Назара Подольчака, учнів до ліцеїв відбиратиме комісія з науковими керівниками від Львівської політехніки. У класах буде максимум 15 учнів, можливо будуть паралельні. У наукові ліцеї рекомендуватимуть талановитих школярів, які закінчили 7 клас. У всіх школах є спальні корпуси, що дозволяє навчатися тут школярам з усіх міст, повідомляє zaxid.net.

«Розраховуємо залучати на повний або напівпансіон найталановитіших школярів України та зарубіжних країн. Мінімум один день школярі працюватимуть в лабораторіях Наукового парку Львівської політехніки SID city та Tech StartUp School над своїми науковими, бізнес та соціальними проектами спільно із резидентами, науковцями та стартаперами», – сказав Назар Подольчак.

На базі Львівської санаторної школи №1 імені Антонича (вулиці Остроградських, 1) буде ліцей біотехнологій та фундаментальних дисциплін. У Винниках – IT та робототехніка, у корпусах політехніки – бізнес та технології.

Навчальні програми для ліцеїв розроблятимуть обласний департамент освіти, Львівська політехніка, Науковий парк SID City Scientific Park та самі школи. Тут планують проводити семінари та тренінги для учнів, а також навчання вчителів.

У кожного ліцею буде сформовано свій напрям навчання, тому діти будуть мати можливість розпочати свою наукову чи дослідницьку роботу ще зі шкільного віку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах