Львівська область перевищила показники червоної зони

Львівська область перевищила показники червоної зони

Львівська область перевищила показники червоної зони Фото: unsplash.com/engin akyurt

Події
25 сiчня 2022 12:16

У Львівській області виросла кількість госпіталізація та кількість нових хворих на коронавірус. Тож Львівщина уже перетнула два допустимі показники для червоної зони карантину. Це дає підстави державній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій посилити карантин у регіоні вже сьогодні.

За інформацією Центру громадського здоров'я, у суботу, 22 січня, показник динаміки рівня госпіталізації становив 80,8%, наступного дня – 79%, а у понеділок, 24 січня, – 74,4%. Коли допустима норма становить 50%.

Останні три дні коефіцієнт виявлення нових хворих у Львівській області також невтішний – 21,1%, 22,8% та 22,7% при нормі 20%.

Згідно з постановою Кабміну, для посилення карантину до червоного рівня епіднебезпеки потрібно, щоб в регіоні три дні поспіль перевищували граничні показники принаймні двох з п’яти індикаторів, що і спостерігається у Львівській області.

«Червона» зона передбачає суттєве посилення карантину в регіоні, зокрема закриття шкіл і університетів, ресторанів та кафе, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів та інших розважальних і культурних закладів, непродовольчих магазинів і ринків, спортзалів і фітнес-центрів, проведення концертів та спортивних змагань за присутності глядачів тощо. Усі заклади зможуть продовжити роботу лиш за умови вакцинації всього колективу та відвідувачів або за наявності негативного результату ПЛР-тесту або тесту на антиген (до 72 годин).

Нагадаємо, з 24 січня у Львові посилили карантинні обмеження через зростання кількості інфікованих коронавірусом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах