У львівській лікарні від коронавірусу померла 36-річна породілля

У львівській лікарні від коронавірусу померла 36-річна породілля

У львівській лікарні від коронавірусу померла 36-річна породілля Фото: naked-science.ru (ілюстративне)

Події
25 сiчня 2022 15:51

У п’ятницю, 21 січня, в Центрі легеневого здоров’я у Львові померла 36-річна породілля, яка хворіла на коронавірус. Її дитинка, яка народилась на 32 тижні вагітності через кесарів розтин, залишилась без мами вже на 16 день свого життя.

Як розповів завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології Центру В’ячеслав Бондар, 36-річна жінка з Сокальщини захворіла 25 грудня, але до лікарів не зверталася, бо лікувалася вдома. До Центру легеневого здоров’я її госпіталізували 2 січня з високою температурою, інтоксикацією та дихальною недостатністю, пише Zaxid.net.

«У пацієнтки наростала дихальна недостатність і її 5 січня перевели в реанімацію. Аби полегшити стан вагітної і врятувати дитину 6 січня їй на 32 тижні вагітності зробили кесарів розтин. Після цього пацієнтку перевели на ШВЛ. На жаль, врятувати її не вдалося. 21 січня вона померла», – каже В’ячеслав Бондар.

За словами лікаря, вагітні входять до групи ризику і обов’язково повинні бути вакциновані, а 99% вагітних, які потрапляють до Центру, не мають вакцинації. Померла породілля також не була вакцинованою. Багатьох людей вдається врятувати, якщо вони вчасно звертаються по допомогу.

Станом на 24 січня з коронавірусом у лікарнях перебуває 64 вагітні: 22 у Львівському обласному перенатальному центрі і 42 – у Центрі легеневого здоров’я. Перебіг хвороби у них середньої важкості.

Нагадаємо, у міському пологовому клінічному будинку №1, що на вулиці Мечникова у Львові, працює пункт вакцинації. Тож майбутні мами і жінки, які вже стали матусями, можуть вакцинуватись одразу в пологовому – без черг та в супроводі лікаря.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах