У Дніпрі 20-річний солдат розстріляв п'ятьох людей: фото, відео, подробиці

У Дніпрі 20-річний солдат розстріляв п’ятьох людей на заводі «Южмаш»

У Дніпрі 20-річний солдат розстріляв п’ятьох людей на заводі «Южмаш» Фото: t.me/borys_filatovv

Події
27 сiчня 2022 11:31

У ніч на четвер, 27 січня, 20-річний солдат-строковик Артемій Рябчук розстріляв караул військовослужбовців Національної гвардії на заводі «Южмаш» у Дніпрі. Загинули п’ятеро людей, серед них – цивільна працівниця заводу. Ще п'ятеро отримали вогнепальні поранення. У місті введено поліцейську операцію «Сирена». Вбивцю затримали орієнтовно через шість годин.

Що кажуть у поліції

У Дніпрі 20-річний солдат розстріляв п’ятьох людей на заводі «Южмаш»У Дніпрі 20-річний солдат розстріляв п’ятьох людей на заводі «Южмаш» Фото: dnepr.express

«27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н., під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік», – повідомило МВС.

За інформацією поліції, серед загиблих – четверо військових і одна цивільна. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко уточнив, що вона була працівницею заводу. Ще п'ятеро людей отримали поранення.

Державне бюро розслідувань повідомило, що відкрило кримінальне провадження за фактом розстрілу. Його розслідують як умисне вбивство двох або більше осіб.

Мотиви злочину

Підозрюваний у розстрілі людей на «Южмаші» не входив до групи посиленої психологічної уваги. Він був задіяний до охорони заводу і пройшов необхідну підготовку, повідомив речник Національної гвардії Руслан Музичук. Тож мотиви скоєного злочину поки що невідомі.

«Перед тим, як заступати на варту, нацгвардійці проходять спілкування з психологом, з медичними працівниками на предмет того, щоб виявити порушення чи стану здоров’я, чи морально-психологічного стану. Цього не було, він не входив до групи посиленої психологічної уваги, і, як повідомляють у військовій частині, не спостерігалось інших факторів, які могли б на це впливати», – сказав Руслан Музичук у коментарі агенції УНН.

На запитання про те, чи були у чоловіка раніше конфлікти, він відповів, що наразі всі обставини з’ясовуються.

Державне бюро розслідувань повідомило, що відкрило кримінальне провадження за фактом розстрілу. Його розслідують як умисне вбивство двох або більше осіб.

У Дніпрі введено поліцейську операцію «Сирена»

«У місті введено поліцейську операцію «Сирена». По тривозі піднятий особовий склад підрозділів Національної поліції та Національної Гвардії. Мотиви скоєного злочину поки невідомі», – повідомили у МВС.

Затримання вбивці

Поліцейські затримали 20-річного Артемія Рябчука, якого підозрюють у масовому вбивстві на заводі «Южмаш» у Дніпрі, приблизно за шість годин після розстрілу людей. Нацгвардійця затримали у сусідньому з Дніпром містечку Підгородне.

Затримання Артемія РябчукаЗатримання Артемія Рябчука Фото: t.me/borys_filatovv

Затримання Артемія РябчукаЗатримання Артемія Рябчука Aото: t.me/dniprooblcentr

За інформацією поліції Дніпропетровської області, до правоохоронців надійшло понад десять викликів від людей, які повідомили про підозрілих осіб.

«Під час відпрацювання одного з таких викликів поліцейські затримали військовослужбовця, який розстріляв п’ять людей та ще п’ять поранив», – додали у поліції й зазначили, що затримання відбулося о 09:30.

Що відомо про Артемія Рябчука

20-річний Артемій Рябчук ріс без батька20-річний Артемій Рябчук ріс без батька Фото: facebook.com/photo.php?fbid=4733427160038716

Про Артемія Рябчука, якого підозрюють у розстрілі караулу військовослужбовців Національної гвардії на заводі «Южмаш» у Дніпрі, відомо, що йому 20 років, ріс без батька. Закінчив аграрно-технічний коледж, до служби в армії деякий час працював комірником. Рябчука призвали восени 2021 року. Він був задіяний в охороні Південмашу. Неодружений, дітей не має. 
 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах