У центрі Львова закривають старовинну аптеку

У центрі Львова закривають старовинну аптеку

У центрі Львова закривають старовинну аптеку Фото: apteka-ds.com.ua

Події
28 сiчня 2022 17:07

Старовинну аптеку «На Марійській площі», що на площі Міцкевича, 8 в центрі Львова, закривають. Таке рішення прийняли через високу орендну плату приміщення, де розташована аптека. Тож аптека пропрацює ще чотири дні – до кінця цього місяця.

У 2019 році мережа аптек «D.S.» відновила діяльність аптеки «На Марійській площі» у Львові. Однак через високу орендну плату, яку оголосив орендодавець із початком 2022 року, аптеку закривають. Відреставроване приміщення залишать включно зі старовинними меблями. 

«Попри наші спроби повернути аптеці колишній авторитет, 2020-21 роки внесли свої корективи. Спалах коронавірусу призвів до різкого зменшення трафіку в центральній частині Львова. Не посприяли активному відвідуванню аптеки й тривалі будівельно-ремонтні роботи у сусідніх приміщеннях на проспекті Свободи та на площі Міцкевича, що тривають і зараз. Упродовж трьох років наша компанія дотувала функціонування цього аптечного закладу, оскільки його операційні доходи не покривали витрат на його утримання», - повідомили на сайті мережі аптек «D.S.».

Яка доля спіткає аптеку «На Марійській площі» – невідомо. Усе залежить від рішення власників приміщення та впливу міської влади. 

До слова, для цієї мережі ця аптека стала другою старовинною львівською аптекою, яку відновили, зберігши історичний інтер’єр. Зокрема у 2012 році відновили роботу однієї з найстаріших аптек на площі Соборній, 1 у Львові – «Під Угорською короною». Вона продовжує працювати й сьогодні.

Довідково. Аптеку «На Марійській площі» відкрив у 1922 році магістр фармації Стефан Штенцель. Особливої парадності інтер’єру надали касетна стеля, люстри з бронзи, позолочені елементи меблів. Тут уперше у Львові відділили рецептурний відділ від безрецептурного, що практикувалося за кордоном. Радянська влада обійшлася фармацевтом дуже жорстоко – разом із донькою його вивезли до Сибіру, аптеку націоналізували. У радянські часи тут працював знаний гомеопатичний відділ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах