Скандальчик: у Підбірцях селянам розсилають квитанції з боргами за церкву

Скандальчик: у Підбірцях селянам розсилають квитанції з боргами за церкву

Скандальчик: у Підбірцях селянам розсилають квитанції з боргами за церкву Фото: 1ua.com.ua/nf7240747

Події
31 сiчня 2022 10:07

У селі Підбірці, що біля Львова, місцевим мешканцям розсилають квитанції із заборгованістю «податку на церкву». Відповідне фото опублікував «боржник» Микола Федан. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Скандальчик: у Підбірцях селянам розсилають квитанції з боргами за церквуСкандальчик: у Підбірцях селянам розсилають квитанції з боргами за церкву Фото: facebook.com/Niko Fedan

«Розсмішило сьодні мене. Я не ходжу в церкву не заключав ніяких договорів. Но церква вирішила мене оподаткувати, не питаючи мене нічого», — йдеться у дописі.

Судячи з фото «квитанції», з 2013 до 2016 року «податку на церкву» Миколи Федана становив 220 гривень, а потім зріс на 110 гривень.

Що кажуть у церкві

«Родина Миколи протягом довгого проміжку часу не сплачувала кошти на допомогу церкві, то ж їм надійшов рахунок «на тацю» за всі роки, але то все від щирого серця, адже ми всі допомагаємо церкві. Змусити сплатити ми нікого не можемо, адже немає відповідного документа для цього. Можна не платити, але на все воля Божа, «там» зарахується», — розповіла dilo.net.ua місцева мешканка, номер якої зазначено на квитанції. Жінка назвала себе Анною — «людиною з Богом у серці».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах