Бермудський трикутник: ремонт вулиці Трускавецької у Львові відклали через нестачу грошей

Ремонт вулиці Трускавецької у Львові відклали через нестачу грошей

Ремонт вулиці Трускавецької у Львові відклали через нестачу грошей Фото: facebook.com/Олег Вощинкин

Події
03 лютого 2022 12:18

Ремонт вулиці Трускавецької у Львові відклали на невизначений термін через нестачу грошей. Бюджетна комісія Львівської міськради вважає недоцільним витрачати на капремонт десятки мільйонів гривень.

Невідремонтована ділянка Трускавецької – справжнє лихо для водіїв. Яму на цій вулиці вже навіть охрестили «Бермудським трикутником». Водії нарікають, що навіть позашляховиком тут їхати дуже важко. Втім, цього року для покращення ситуації тут нічого кардинального робити не плланують. Мріяти можна хіба що про звичайний поточний ремонт, який хоч трохи спростить проїзд цією ділянкою для водіїв.

Ремонт вулиці Трускавецької у Львові відклали через нестачу грошейРемонт вулиці Трускавецької у Львові відклали через нестачу грошей Фото: facebook.com/Олег Вощинкин

Масштабний ремонт вулиці Трускавецької розпочали ще у 2016 році. Тоді відновили частину дороги від Кульпарківської до Івана Пулюя. Решту робіт планували провести у 2021 році, проте пандемія внесла свої корективи в бюджет, а тому кошти виділили лише на розробку проектно-кошторисної документації, яка вже пройшла експертизу.

Проектом передбачені широкі хідники, велосипедні доріжки, озеленення, паралельне паркування вздовж вулиці. А для безпеки пішоходів – контрастне освітлення та острівці безпеки на нерегульованих пішохідних переходах. Для перерозподілу потоків на ключовому перехресті вул. Княгині Ольги – Трускавецька проектанти запропонували влаштування кільця, що дасть змогу «заспокоїти» рух в зоні перехрестя, що в підсумку, знову ж таки, – підвищить безпеку руху усіх його учасників.

Ремонт вулиці Трускавецької у Львові відклали через нестачу грошейРемонт вулиці Трускавецької у Львові відклали через нестачу грошей Фото: facebook.com/Олег Вощинкин

Однак втілення цього проекту відтермінувалось, оскільки депутатська комісія фінансів та планування бюджету не передбачила коштів на ці роботи на 2022 рік.

«Тих десятків мільйонів гривень, що потребує цей проект, у нас немає і бути не може. У нас є розпочаті ремонтні роботи в школах і незавершені роботи, в нас є лікарні, які вкрай необхідно зараз зробити, в нас є дороги, ремонт яких затягнувся, через що виникають серйозні затори», – пояснила голова бюджетної комісії Львівської міської ради Наталія Шелестак.

За її словами, у Львові є маса інших проблем, які потребують негайних капіталовкладень, тому ліквідація «Бермудського трикутника» – не на часі.



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах