В Україну прибула перша партія ліків від коронавірусу

В Україну прибув препарат «Молнупіравір» для лікування коронавірусу

В Україну прибув препарат «Молнупіравір» для лікування коронавірусу Фото: headtopics.com

Події
07 лютого 2022 09:36

В Україну прибув препарат «Молнупіравір» для лікування коронавірусу. У неділю, 6 лютого, країна отримала 60 тисяч курсів ліків.

Як повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, виробником препарату є американська фармацевтична компанія Merck Sharp & Dohme.

«Роботу над контрактуванням «Молнупіравіру» ми почали ще у листопаді під час підготовки до чергової хвилі коронавірусу. Зараз ці ліки допоможуть нам у боротьбі з хворобою та збережуть життя пацієнтам із груп ризику», – написав він у Facebook.

Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки та відправить їх у регіони. До квітня 2022 року в Україну надійде ще 240 тисяч курсів препарату.

 «Молнупіравір» – це противірусний препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, чим запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. Препарат випускається у формі пігулок, не має особливих вимог зберігання і його зручно приймати. Зареєстрований та дозволений до екстреного застосування у США, Японії, Великій Британії та інших країнах.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах