Сьогодні через замінування львівських шкіл і садочків діти навчаються дистанційно

Львівські школярі сьогодні навчаються дистанціно через замінування шкіл

Львівські школярі сьогодні навчаються дистанціно через замінування шкіл Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук

Події
09 лютого 2022 09:14

Вчора, 8 лютого, у Львові надійшло анонімне повідомлення про замінування всіх шкіл і садочків міста. Навчальні заклади, які ще не встигли перевірити на наявність вибухівок, сьогодні працюватимуть дистанційно.

Близько 19:00 на електронну адресу Служби безпеки України надійшло повідомлення про замінування всіх шкіл, торгових центрів та дитячих садків Львова, а це близько 340 будівель.

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради, станом на ранок 9 лютого вже перевірили 65 шкіл, 152 дитячі садочки та 12 торгових центрів. Там вибухонебезпечних предметів не виявили. Роботи з обстеження решти будівель тривають.

«Вчора про замінування було повідомлено керівників всіх навчальних закладів (і комунальних, і приватних). Відповідно ті школи і садочки, які вже перевірили, сьогодні можуть виходити на навчання. Навчальні заклади, які відповідні служби ще не оглянули, сьогодні не працюватимуть, батьків та дітей попереджено», — наголошують у міському управлінні освіти.

Нагадаємо, протягом минулого місяця львівські школи "мінували" тричі. Спершу 12 січня близько 11:00 анонім повідомив про замінування усіх шкіл у Львові. Тоді із закладів евакуювали всіх. Потім вранці 21 січня знову повідомили про замінування усіх шкіл міста. І за кілька днів, 27 січня, анонім повідомив про замінування усіх шкіл. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах