У Львові відкрили центр рекрутингу територіальної оборони

У Львові відкрили центр рекрутингу територіальної оборони

У Львові відкрили центр рекрутингу територіальної оборони Фото: city-adm.lviv.ua/Ірина Середа

Події
09 лютого 2022 10:52

У Львові на вулиці Пекарській, 41 відкрили центр рекрутингу територіальної оборони. Його облаштували у приміщенні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. Тут охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви і документи на вступ до сил територіальної оборони.

 «Кожен громадянин нашої держави, нашого міста може прийти сюди і отримати вичерпну інформацію та написати заяву на вступ до територіальної оборони», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Щоп’ятниці тут будуть працювати медики – буде надана частина медичної підтримки, тому що потрібно зібрати багато різних довідок.

Оператор довідкової служби консультуватиме й надаватиме довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, необхідних для цього документів тощо. Представник бригади територіальної оборони прийматиме документи на вступ до бригади.

«Вони перевірять, чи є людина на військовому обліку, бо це перший крок для того, щоб підписати контракт на службу в резерві. Після перевірки цих документів – військового квитка чи довідки, запропонують посаду, яка є в штаті сил територіальної оборони, і людина напише заяву на вступ до територіальної оборони – в нашій Львівській області це 103 бригада», —пояснив командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

Потім людина отримає перелік документів, які їй необхідно буде зібрати для оформлення особової справи і подачі в районні центри комплектування та соціальної підтримки – колишні військкомати. Вони сформують особову справу і призвуть їх до лав Збройних сил України. Після цього – підпишуть контракт для служби в резерві у складі сил територіальної оборони.

Всю інформацію про територіальну оборону та формування бригад можна отримати за номером 1580 щоденно у робочі дні – із понеділка до п’ятниці із 08.00 до 17.00.

Нагадаємо, У Львові створили оновлену інтерактивну мапу із укриттями для мешканців Львівської міської територіальної громади. Зараз таких укриттів налічується близько 6 тисяч. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах