На Львівщині червонокнижний лісовий кіт прийшов до людей у пошуках їжі (відео)

На Львівщині червонокнижний лісовий кіт прийшов до людей у пошуках їжі

На Львівщині червонокнижний лісовий кіт прийшов до людей у пошуках їжі vezha.ua

Події
10 лютого 2022 08:57

До села Либохора Львівської області прийшов рідкісний кіт лісовий. Тварина, зазвичай, уникає контактів із людьми, проте взимку може оселятися поблизу населених пунктів, аби було легше здобувати собі їжу. Про це повідомили в Національному природному парку "Бойківщина". 

Як йдеться у повідомленні, аби врятувати приблуду селяни з науковцями провели спецоперацію. Спочатку вони виловили тварину, а потім випустили її до лісу. Відповідне відео опублікували у мережі. 

На Львівщині червонокнижний лісовий кіт прийшов до людей у пошуках їжі На Львівщині червонокнижний лісовий кіт прийшов до людей у пошуках їжі

"Лісовий кіт – це дрібний хижак, занесений до Червоної книги України, що нагадує всім знайому домашню кішку. Але досвідчений біолог і мисливець побачить малопомітні риси, що відрізняють пухнатого домочадця від здичавілого родича. В Україні цього виду налічується понад 300-400 особин", - розповіли у Національному природному парку "Бойківщина".

Науковці зазначають, що зазвичай кіт лісовий уникає контактів із людьми, проте під час холодних зим може полювати на домашню птицю. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах