У Португалії під час шторму в океані трагічно загинув 22-річний львів’янин

У Португалії під час шторму в океані трагічно загинув 22-річний львів’янин

У Португалії під час шторму в океані трагічно загинув 22-річний львів’янин Фото: facebook.com/annadumansk

Події
10 лютого 2022 17:18

У вівторок, 8 лютого, під час купання в Атлантичному океані зник 22-річний артист балету зі Львова Ілля Романський. Пошуки тіла хлопця тривають. Про трагічний інцидент повідомили на Фейсбук-сторінці трупи Royal Russian Ballet, в якій виступає Ілля Романський.

Так, 8 лютого артисти балету в процесі туру приїхали до португальського міста Порту. Після поселення у готелі двоє хлопців вирішили скупатися в Атлантичному океані. В океані якраз вирував шторм. Першим пішов плавати технік балету Дмитро, а за ним – Ілля.

«Як тільки він (Ілля) зайшов у воду, його одразу ж змило великою хвилею. Побачивши це, Діма кинувся на допомогу Іллі, який нерухомо плив на спині. Їх обох стало сильно зносити течією. Діма обхопив Іллю, почав тягнути його до берега і відчайдушно кричати про допомогу. Вони майже допливши до найближчого кам'янистого берега, Діма намагався витягнути Іллю, який втратив свідомість, але вибратися не виходило. Ще одна велика хвиля відірвала Іллю від Діми», – йдеться у повідомленні трупи.

Тоді вже до них на човні припливли рятувальники. Першим з води вдалося витягнути Дмитра, його одразу госпіталізували. Іллю не вдалося тоді врятувати, його віднесло течією.

Вже другий день у Порту тривають рятувальні операції. До пошуків тіла зниклого львів’янина залучили катери, човни та гелікоптер. Добровольці оглядають скелі та берегову лінію. Також прибув Консул України в Португалії, консульство забезпечує підтримку та контролює ситуацію.

За інформацією Zaxid.net, Ілля Романський навчався у львівському коледжі культури і мистецтв, раніше танцював у балеті «Життя».

Під час шторму в Португалії трагічно загинув 22-річний львів’янинПід час шторму в Португалії трагічно загинув 22-річний львів’янин Фото: facebook.com/annadumansk
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах