Вода, медицина, електроенергія: у Львівській мерії провели засідання щодо військової загрози з боку Росії – що вирішили

У Львівській мерії провели засідання щодо військової загрози з боку Росії – що вирішили

У Львівській мерії провели засідання щодо військової загрози з боку Росії – що вирішили Фото: usp-ltd.org

Події
14 лютого 2022 13:09

Сьогодні, 14 лютого, у Львові провели позапланове засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо військової загрози з боку Росії. Першочергово вирішили, як буде забезпечуватися життєдіяльність громади на випадок надзвичайної ситуації. Йдеться про водопостачання, електроенергію, медицину та оповіщення населення.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, які рішення прийняли на засіданні щодо військової загрози з боку Росії.

Вода

«Ми розглядаємо різні можливості автономної подачі води мешканцям львівської громади на випадок повної зупинки роботи водопровідної мережі», — розповів Андрій Садовий.

Медицина

Керівники медзакладів мають забезпечити необхідну кількість медикаментів, медичних засобів та продуктів харчування. Також вони мають збільшити об’єм банку крові і забезпечити її необхідну кількість. 

Також Садовий зазначив, що в одній із львівських лікарень буде облаштовано підземну операційну та палату стаціонарного лікування хворих.

Електроенергія

За словами міського голови Львова, важливо забезпечити альтернативні джерела живлення для функціонування стратегічних підприємств міста. Львів уже напрацьовує варіанти вирішення цього питання.

Комунікація та оповіщення

Як зазначив Садовий, у Львові забезпечують альтернативні шляхи комунікації із населенням на випадок, якщо зникне електроенергія або традиційні засоби зв’язку будуть відключеними.

Мер закликав львів’ян не панікувати. Згодом він пообіцяв опублікувати ширше роз'яснення та план дій.

Нагадаємо, у Львові створили оновлену інтерактивну мапу із укриттями для мешканців Львівської міської територіальної громади. Зараз таких укриттів налічується близько 6 тисяч. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах