Львів’янин створює триколісні електричні скутери для людей з інвалідністю (фото, відео)

Львів’янин створює триколісні електричні скутери для людей з інвалізністю

Львів’янин створює триколісні електричні скутери для людей з інвалізністю Фото: zaxid.net

Події
16 лютого 2022 16:24

Львів’янин Павло Піка розробив і конструює триколісні електричні скутери для людей з інвалідністю, які не можуть ходити. На одному заряді скутер проїжджає 80 кілометрів. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Учасник російсько-української війни Павло Піка вирішив створити такий транспорт для своїх побратимів, які після поранень на війні більше не можуть ходити, а змушені пересуватися на колісному кріслі. Чоловік працює під патронатом університету «Львівська політехніка», а на створення перших скутерів він отримав ґрант, повідомляє zaxid.net.

Електричний скутер має назву Сіноріс, що в перекладі з грецької означає колісниця.

«У ньому є гідравлічні та електричні гальма. Ми зробили високий кліренс, щоб цей транспорт міг сміло з'їжджати і також заїжджати на бордюр. Він має три режими швидкості. Дуже повільну, щоб можна було собі по парку з кимось прогулюватися, має середню і швидкісну. Має задню передачу, має дашок. Також обладнаний поворотниками, стоп-сигналами, габаритами, освітлення заднього ходу», – розповів Павло Піка.

Львів’янин створює триколісні електричні скутери для людей з інвалізністюЛьвів’янин створює триколісні електричні скутери для людей з інвалізністю Фото: zaxid.net

На одному заряді скутер проїжджає 80 кілометрів. Батарею можна заряджати, а при потребі – замінити. Також він обладнаний камерами.

«Ми вмонтували відеореєстратор на три камери. Найважливіше, це задня камера, яка дозволяє зразу при вмиканні задньої передачі, заднього ходу, бачити, що є ззаду. Так само тут влаштована камера, яка показує, що відбувається в салоні і так само влаштована камера, яка показує, що відбувається на дорозі», – додав розробник.

Поки що це лише прототип. Спершу всі функції протестують на собі, а далі винахід удосконалюють. Усі деталі для скутерів виготовляють у майстерні. Щоб зібрати один триколісний, розробникам потрібно всього лише п'ять днів.

Львів’янин створює триколісні електричні скутери для людей з інвалізністюЛьвів’янин створює триколісні електричні скутери для людей з інвалізністю Фото: zaxid.net

У команді з Павлом працює зварювальник Юрій Лехмінко та інженер-конструктор Віктор Фрідріх.  Майструють хлопці під патронатом «Львівської політехніки».

«Хлопці проходили навчання в нас. Це таке навчання з адаптації. Вивчення основ бізнесу. Вони прийшли до нас із цією ідеєю. Ми допомогли цю ідею реалізувати. Ми реалізували її в межах інноваційного проекту Львівської обласної ради. Ми подали спільно з хлопцями проект на реалізацію і нас обрали. Цей грант був більше, ніж на мільйон гривень», – розповів керівник стартап-школи «Львівської політехніки» Назар Подольчак.

Триколісний електроскутер львівських розробників коштуватиме до 80 тисяч гривень. До прикладу, за кордоном ціни на схожі стартують від 100 тисяч гривень. Наразі хлопці працюють над п'ятьма скутерами для бійців АТО і готові до співпраці.

Нагадаємо, у Львові показали унікальний автомобіль, який сконструювали із двох передніх частиних. Він має два мотори і їздить в обидва боки. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах