Коли на Львівщині видаватимуть зброю добровольцям

Коли на Львівщині видаватимуть зброю добровольцям

Коли на Львівщині видаватимуть зброю добровольцям Фото: loda.gov.ua

Події
27 лютого 2022 13:50

На Львівщині формують ще одну бригаду тероборони, яка буде відповідати за безпеку у Львові. Наразі стрілецьку зброю видають лише для резервістів, які записані і виконують службу в органах тероборони, а не в добровольчих батальйонах.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

В області вже розпочали наступний етап розгортання тероборони – створюють списки бажаючих долучитися до тероборони разом із головами територіальних громад. У цих списках вказують прізвище, телефон, підпис людини і копію паспорта. Також має бути зазначений старший групи, який має військовий досвід. Такі списки здають головам громад і керівникам батальйонів в області, їх надсилають у Генштаб і тоді добровольці набувають офіційного статусу – зможуть проходити службу і отримувати зброю.

Мешканців Львівщині закликають допомагати теробороні, зокрема виготовляти коктейлі Молотова.

«Запрошуємо бажаючих долучатися і виготовляти такі суміші. Від адміністрації буде особа, яка відповідатиме за розподілення суміші на блокпости. Так само мешканців просять допомагати із протитанковими їжаками. Але запрошуємо не тільки виготовляти, а розвозити, розносити на підступах до області», – розповів керівник Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Зазначимо, для запису до лав тероборони потрібен лише паспорт. Детальніше за телефонами: 15-80 – для жителів Львова, 096 080 69 87 – для жителів області.

Нагадаємо, до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Львівщини масово прибувають добровольці, які готові поповнити лави Збройних сил України та встати на захист Батьківщини.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах