УПЦ МП припинила поминання патріарха Кирила на всіх богослужіннях

УПЦ МП припинила поминання патріарха Кирила на всіх богослужіннях.

УПЦ МП припинила поминання патріарха Кирила на всіх богослужіннях. Фото: facebook.com/Митрополит Філарет

Події
02 березня 2022 15:49

Митрополит Львівський та Галицький Філарет (УПЦ МП) видав розпорядження, згідно з яким має бути припинено традиційне поминання патріарха московського на всіх богослужіннях у всіх храмах єпархії. Митрополит засудив російську агресію проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Припинити молитовне поминання Патріарха Московського за богослужіннями у храмах і монастирях Львівської єпархії Української Православної Церкви. За богослужінням в храмах Львівської єпархії молитовні прохання на єктеніях завершувати за формулою: «о Богохранимій багатостраждальній державі нашій Україні», – йдеться у розпорядженні.

УПЦ МП припинила поминання патріарха Кирила на всіх богослужіннях.УПЦ МП припинила поминання патріарха Кирила на всіх богослужіннях. Фото: facebook.com/Митрополит Філарет

Аналогічне рішення прийнято і керівництвом Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

«Не отримавши від патріарха Кирила ніякого осудження цієї кровопролитної війни, яку розв’язала Росія проти наших співвітчизників, ми, духовенство Івано-Франківської єпархії УПЦ, зупиняємо поминання Патріарха Московського Кирила на усіх богослужіннях. У цьому рішенні вбачаємо підтримку вірян наших храмів, чимало з яких нині на передовій», – йдеться у їхньому зверненні до предстоятеля Української православної церкви Онуфрія. 

Нагадаємо, глава УПЦ МП митрополит Онуфрій у зверненні 24 лютого засудив військові дії, які розпочала Росії проти України. Він закликав всіх до молитви за Україну, висловив підтримку українським військовим, а війну, розв’язану Росією, назвав «Каїновим гріхом».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах