В підвалі на Гашека у Львові знайшли 4 снаряди: офіційна інформація від рятувальників

В підвалі на Гашека у Львові знайшли 4 снаряди: офіційна інформація від рятувальників

В підвалі на Гашека у Львові знайшли 4 снаряди: офіційна інформація від рятувальників Фото: golosznadbugu.com (умовне)

Події
04 березня 2022 18:07

У соціальних мережах люди активно поширюють інформацію про знайдений снаряд в підвалі на вулиці Гашека у Львові. Буцімто, окупанти готують теракти і ще багато інформації, яка створює панічні настрої. Тож давайте проаналізуємо, де фейк, а де – правда.

У пресслужбі ГУ ДСНС Львівської області справді є інформація про те, що 2 березня о 18:22 фахівці вилучили та знищили 4 одиниці вибухонебезпечних предметів часів ІІ Світової війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 3 одиниці 80 мм та 1 одиницю 107 мм артилерійських снарядів часів ІІ Світової війни, які було виявлено в м. Львові на вул. Гашека, 24 в підвалі п'ятиповерхового цегляного житлового будинку під час огляду підвалу», - йдеться в повідомленні.

Боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Рятувальники закликають громадян ні в якому разі не торкатися небезпечного предмету, не переносити та не розбирати його, не кидати у багаття – це дуже небезпечно! Про небезпечну знахідку потрібно негайно повідомити рятувальників або поліцію.

А тепер про АЛЕ. Такі небезпечні знахідки не є для Львова чимось незвичайним, тай не тільки для нашого міста. Артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни знаходили у Львові та на його околицях міста задовго до початку вторгнення Росії в Україну. Такі небезпечні предмети раніше знаходили під час будівельних робіт, копання ям, очистки озера, прогулянки в лісі тощо. І кожного разу фахівці ці снаряди знищували, подавали інформацію на сторінках пресслужб, а тоді про це писали засоби масової інформації.

Уважно аналізуйте інформацію, яку ви отримуєте на просторах Інтернету. Одразу перевіряйте її, читайте офіційні джерела інформації, не поширюйте фейки та панічні настрої.

В підвалі на Гашека у Львові знайшли 4 снаряди: офіційна інформація від рятувальниківВ підвалі на Гашека у Львові знайшли 4 снаряди: офіційна інформація від рятувальників Фото з соціальних мереж

Нагадаємо, 2 березня в мережі поширили інформацію про те, що в під’їзді будинку на Сихові начебто виявили гранату. Втім, це виявилося фейком. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах