Чоловік намагався виїхати з України завдяки документу про важку вагітність

Чоловік намагався виїхати з України завдяки документу про важку вагітність

Чоловік намагався виїхати з України завдяки документу про важку вагітність Фото: kurs.com.ua (умовне)

Події
12 березня 2022 18:32

Сьогодні, 12 березня, у пункті пропуску «Могилів-Подільський» затримали 53-річного чоловіка, який хотів виїхати до Молдови. У військовому квитку українця значилося, що його комісували через вагітність з ускладненим перебігом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили в Державній прикордонній службі України, у документі 53-річного чоловіка значилося, що він знятий з військового обліку у 2009 році, але причина зняття була датована минулим роком.

«Значилось, що комісія міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Луганщині признала чоловіка непридатним до військової служби за ст. 73 наказу Міністерства Оборони України № 402 від 14.08.2008 року «Вагітність, пологи та післяпологовий період, їх наслідки» з позначкою «а» - з ускладненим перебігом», - йдеться в повідомленні.

Чоловік намагався виїхати з України завдяки документу про важку вагітністьЧоловік намагався виїхати з України завдяки документу про важку вагітність Фото: facebook.com/DPSUkraine

Чоловіка передали в поліцію. Надалі правоохоронці з’ясовуватимуть, чи це помилка, чи звичайне використання підроблених документів, за яке Кримінальний Кодекс України передбачає відповідальність до 2 років обмеження волі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах