До львівської лікарні потрапила 7-річна дівчинка, яка захворіла на поліартрит в підвалі у Чернігові

До львівської лікарні потрапила 7-річна дівчинка, яка захворіла на поліартрит в підвалі у Чернігові

До львівської лікарні потрапила 7-річна дівчинка, яка захворіла на поліартрит в підвалі у Чернігові Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Події
15 березня 2022 17:42

У Чернігові 7-річна Єва разом з батьками вісім днів просиділа у холодному підвалі, де вони ховалися від артобстрілів. На жаль, без наслідків не обійшлось. У дитини почав розвиватися поліартрит, згодом вона перестала ставати на ноги. Тепер дівчинці надають допомогу у львівському «Охматдиті».

Як розповіла мама дівчинки Аліна, у дитини на четвертий день сидіння у підвалі піднялася температура, почалися страшні болі у суглобах, вона постійно плакала і перестала ходити. Тоді й прийняли рішення втікати з міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Перед нашою машиною впало дві бомби, ми чули артобстріл, звуки сирени не зупинялися. Так ми виїжджали з рідного Чернігова у напрямку Львова. У львівському Охматдиті  нам надали всю необхідну допомогу, Єва вже ходить і, навіть, посміхається. Але про те, що сталося, зовсім не хоче говорити і постійно проситься додому», – розповіла мама маленької пацієнтки.

За словами батьків, до війни дівчинка росла здоровою, щасливою дитиною, активно займалася спортом, зокрема кінним, обожнювали картинг. Війна повністю змінила маленьку дівчинку.

У Єви була мрія – вона хотіла машинку на радіокеруванні, яка б ніколи не зупинялася. І цій дитячій мрії судилося збутися у Львові. Хірург Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Богдан Яворівський подарував Єві таку іграшку.

До львівської лікарні потрапила 7-річна дівчинка, яка захворіла на поліартрит в підвалі у ЧерніговіДо львівської лікарні потрапила 7-річна дівчинка, яка захворіла на поліартрит в підвалі у Чернігові Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, у львівських пологових будинках 32 тимчасово переміщені жінки народили діток.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах