Львівські айтішники створили онлайн-гру, яка допомагає блокувати російські сайти

Львівські айтішники створили онлайн-гру, яка допомагає блокувати російські сайти

Львівські айтішники створили онлайн-гру, яка допомагає блокувати російські сайти Фото: nedelya40 (умовне)

Події
15 березня 2022 19:08

Львівській айтішники вигадали простий спосіб боротьби з росією на цифровому фронті. Фахівці створили онлайн-гру, в якій можна долати ворога, навіть не виходячи з укриття. Головне – мати пристрій з доступом до інтернету. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що це за гра

Все що потрібно робити – стрілками на клавіатурі переміщати плитки з однаковими цифрами, щоб вони зливались в одну. І кожен такий хід допомагає атакувати сайти рф, що обслуговують армію росії.

Львівські айтішники створили онлайн-гру, яка допомагає блокувати російські сайтиЛьвівські айтішники створили онлайн-гру, яка допомагає блокувати російські сайти Скріншот з сайту

Один гравець за одну годину гри надсилає близько 20 000 запитів для блокування сайтів, що обслуговують армію росії.  Кожна година гри вашого перебування на порталі наближає сайти рф до блокування.

Як долучитись

  • Для гри потрібен доступ до інтернету та гаджет;
  • Якщо ви на території України, обов’язково потрібно використовувати VPN. Якщо ви граєте з інших країн, використання VPN не є обов’язковим;
  • Зайти на сайт playforukraine.live;
  • Далі потрібно просто виконувати завдання, які вказані на сторінці. Навіть якщо ви залишите сторінку на своєму комп'ютері або смартфоні відкритою, вона автоматично продовжить перевантажувати сайти агресора;
  • Кількість атак буде в рази вища при використанні десктопної версії (ПК, ноутбуки).

Чи це безпечно

Так, гра не шкодить браузеру. Вона лише генерує постійний торрент автоматичного трафіку для атак на таргетовані вебсторінки, що робить їх недоступними.

За час існування цієї гри розробники вже залучили близько 180 тисяч користувачів з різних країн, які здійснили 288 мільярдів атак. Було атаковано близько 200 ворожих сайтів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах