Деякі райони Львівщини вже не можуть приймати переселенців — де є місця

Львівщина має гостру потребу у розгортанні додаткових місць для переселенців

Львівщина має гостру потребу у розгортанні додаткових місць для переселенців Фото: reuters

Події
17 березня 2022 08:10

Львівщина має гостру потребу у розгортанні додаткових місць для переселенців. Деякі міста в області майже повністю заповнені і вже не зможуть приймати біженців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Львівщина прийняла 194 тисячі внутрішньо переміщених осіб, деякі з них виїхали за кордон. Зараз в області проживає 158 тисяч українців з різних регіонів, не враховуючи тих, що зупинилися у приватному секторі та не ставали на облік.

Як повідомив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Вадим Табакера, найбільше вільних місць зараз у Яворівському, Золочівському та Львівському районах (4, 3 та 3 тисячі відповідно). При цьому Львів, Дрогобич, Стрий і Червоноград вже майже вичерпали свій ресурс (не більше 10% місць вакантні).

 «Біля 80% осіб, що прибувають виїжджають за кордон. Львівщина тут виконує важливу функцію транзитного регіону. При цьому біля 20% ВПО залишаються на довготривале проживання», — зазначив Вадим Табакера.

У зв’язку з відкриттям нових гуманітарних коридорів Львівщина очікує прибуття великої кількості людей. Тому всіх керівників підприємств, установ та організацій різних форм власності закликають допомагати військовій адміністрації у розгортанні додаткових місць.

Для цього слід звертатися за номерами 0962328193, 0684147963, 0971821860, 0973474459.

Нагадаємо, у Львові запрацював Центр видачі одягу та взуття Гуманітарного штабу. Переселенці можуть отримати тут жіночий, чоловічий, підлітковий, дитячий одяг, а також взуття та іграшки. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах