Лідирує Львівщина: українці масово скаржаться на завищення цін

Лідирує Львівщина: українці масово скаржаться на завищення цін

Лідирує Львівщина: українці масово скаржаться на завищення цін Фото: reuters.com

Події
18 березня 2022 14:30

Українці надіслали близько 700 скарг щодо необґрунтовано завищених цін на оренду житла, продукти, товари першої необхідності та пальне. Найбільше скарг отримали у Львівській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомляє Бюро економічної безпеки, із отриманих 700 скарг опрацювали майже 400 звернень. Найбільше скарг надійшло із Львівської області – 177 повідомлень, Києва та Київської області – 70, Дніпропетровської області – 68, Закарпатської області – 54, Вінницької області – 45.

Левова частка скарг стосується завищення цін на оренду житла, продукти харчування, товари першої необхідності і на пальне. В більшості випадків після розгляду скарг ціни на продукти зменшують.

«В окремих випадках, орендодавці, що завищили ціни, здійснюють безкоштовне поселення переселенців. Інші частково повертають кошти за проживання. Так, в одній із західних областей, проживаючим в готелі повернули 15 тис. грн, сплачені за проживання за 2 доби. Також підприємці перераховують кошти для підтримки ЗСУ, допомагають волонтерам», – повідомили у Бюро економічної безпеки.

Щодо цін на пальне, з’ясувалося, що більшістю АЗС встановлено мінімальну націнку з урахуванням граничних торгових націнок відповідно до рішення Мінекономіки. Окрім цього, частина скарг не підтвердилася.

Якщо ви знаєте факти необгрунтованого завищення цін під час війни, звертайтесь у Бюро економічної безпеки через телеграм-бота, або на електронну пошту zvernennya@esbu.gov.ua.

Нагадаємо, львівських підприємців каратимуть за завищення цін на соціально значущі продукти. Також мер Львова Андрій Садовий пропонує надати квартири, орендодавці яких завищували ціни, безкоштовно для проживання біженців.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах