У храмі біля Львова замироточила ікона Богородиці

У храмі біля Львова замироточила ікона Богородиці.

У храмі біля Львова замироточила ікона Богородиці. Фото: lviv.znaj.ua

Події
19 березня 2022 16:00

У 115-літній церкві в селі Ременів, що біля Львова, замироточила ікона Богородиці "Всецариця". Про це розповів настоятель храму Собору Пресвятої Богородиці ПЦУ Михайло Пасірський.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У 115-літній церкві в селі Ременів, що біля Львова, замироточила ікона Богородиці "Всецариця".У 115-літній церкві в селі Ременів, що біля Львова, замироточила ікона Богородиці "Всецариця". Фото: risu.ua

"Перші сліди мира я зауважив ще півтора місяця тому, але нікому про це не казав, просто спостерігав. Та останнім часом миро стало просто-таки литись, зокрема, проявлялось з очей Богородиці. Це помітили парафіяни. Люди витирали миро, але ікона ще рясніше замироточила! Щиро кажучи, я й сам вражений. Відчуваю страх і трепет. За 28 років служіння ще такого не бачив!" - розповів Експресу отець Михайло. 

Священник звернувся до свого духівника на Афон, щоб зрозуміти, що може означати такий знак.

"Він пояснив: якщо ікона кровоточить, то це поганий знак, а ось коли мироточить, то, навпаки, це на добро. А отже, маємо чекати позитивних змін. Думаю, що йдеться саме про ситуацію в нашій країні. Знаю, що перемога — за нами. Адже з нами Бог, з нами Божа Матір. Це підтверджують й афонські монахи. Вони кажуть, що в Україні все буде гаразд", - розповів настоятель храму в селі Ременів.

Мироточиву ікону намалювали приблизно 20 років тому. Автор, на жаль, невідомий. Вона висіла в куточку храму й була не дуже й примітною.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах