Нові робочі місця: більше ста підприємств із територій бойових дій переїдуть на Львівщину

Нові робочі місця: більше ста підприємств із територій бойових дій переїдуть на Львівщину.

Нові робочі місця: більше ста підприємств із територій бойових дій переїдуть на Львівщину. Фото: Pickard.com.ua (умовне)

Події
22 березня 2022 15:13

Більше десятка підприємств із територій активних бойових дій вже перемістились на Львівщину. Загалом же, станом на сьогодні, 22 березня, вже більш як 190 підприємців заявили про своє бажання перевезти виробництва у Львівську область. Про це повідомив керівник департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Департамент економічної політики обробив вже 193 заявки на релокацію. Тобто, ми отримали від підприємства сформульований запит в якому підприємець вказує технічні вимоги до виробничих, складських чи будь-яких інших площ, які він має використовувати в межах своє підприємницької діяльності і на кожен з цих запитів профільний підрозділ надав відповідну пропозицію»,- розповів Степан Куйбіда.

Відтак, станом на 22 березня з опрацьованих заявок вже 13 підприємств переїхали на територію Львівської області. Це виробництва, які працюють у галузі агропромислового комплексу, легкої та хімічної промисловості. Вони самостійно перевезли свої виробничі потужності на Львівщину. Ще 4 компанії наразі прямують на Львівщину, 101 - фактично прийняла рішення про релокацію, наразі допрацьовують окремі технічно-юридичні питання.

З понад 100 компаній, які прийняли рішення про переїзд, 50 вже мають майбутню локацію для розташування, проте наразі чекають на допомогу з преїздом від Укрпошти та Укрзалізниці. 

«Ми розуміємо, що підприємцю деколи буває складно швидко прийняти управлінські рішення. Тому ми розробили систему складів. Туди підприємства можуть завезти своє обладнання, тимчасово його там розмістити. Поки підприємець не прийме рішення, обладнання зберігається на складах безоплатно. Доступ до нього має лише підприємець, або ж представники силових структур, які здійснюють охорону об’єкту», - наголосив Степан Куйбіда.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах